15 juni 2021

Primeur voor Ploegendienst: 10.000 man per dag op eerste festival van Breda, ‘Heel bizar’

BREDA – Ploegendienst heeft de primeur in Breda. Na anderhalf jaar zonder festivals mag het evenement aan de Galderse Meren het festivalseizoen aftrappen. Op 3 en 4 juli mag dagelijks 10.000 man weer dansen, springen en feesten. Zonder mondkapjes, zonder anderhalve meter, mét toegangstest.

,,Dit is heel onwerkelijk, heel gaaf.” Organisator Tijn Kapteijns van Kairos Events is nog beduusd van het nieuws. Het kabinet heeft vrijdagmiddag groen licht gegeven voor de festivalzomer. Met een negatieve coronatest niet ouder dan 40 uur mogen maximaal 25.000 bezoekers het terrein op. En eenmaal daarbinnen hoeven de coronaregels niet meer in acht genomen te worden.

Natuurlijk kwam het besluit niet helemaal onverwacht voor Kapteijns. ,,We waren al volle bak bezig met de organisatie. Maar toen de onzekerheid bleef, vroegen we ons af of we niet beter de stekker eruit konden trekken. Tot twee weken geleden. Tijdens die persconferentie werd ineens duidelijk dat deze zomer veel meer mogelijk zou kunnen zijn.”

En dus besloot de organisatie van Ploegendienst vanaf dat moment vol gas te geven om op tijd klaar te zijn. ,,Over anderhalve week gaan we de boel opbouwen. Het is knallen.” Bezoekers moeten vooraf een coronatest afleggen en bij binnenkomst een negatief bewijs tonen. Verder zijn tijdens het festival aan de Galderse Meren de coronaregels niet meer van toepassing.

In de voorverkoop zijn op allebei de dagen 10.000 tickets gereserveerd. Die kunnen de komende tijd verzilverd worden. De verwachting is dat niet alle tickets worden afgenomen, en dus zijn er straks, rond 21 juni, nog kaartjes beschikbaar voor het eerste festival van Breda.

Kapteijns kan in elk geval niet wachten: ,,Weer 100 procent draaien, net als vroeger. Heel bizar.”

Delen?